Bytosti přírody a léčení Země : život s jiným světem - Ruis, Margot (Václav Kazda, 2019)
Autorka se ve své druhé knize ohlíží a popisuje 20 let života s přírodními bytostmi a národy. Cílem knihy je populárně naučnou-formou zabránit degradaci planety pod negativním vlivem technologií a úpadku moderní společnosti. Elfové, dévy a další elementálové podávají prostřednictvím média ztělesněného autorkou zprávu o úpadku životního prostředí planety Země. Osobní vzpomínky doplňují popisy šamanských rituálů, zvyků a výklady příběhů přírodních národů.