Mediace - Bazger, Petr, 1974- (Pointa, 2020)
Psychologický román o vině a trestu, v němž hraje klíčovou roli mediace - tedy řízené setkání viníka s obětí. Vysokoškolák Pavel po oslavě narozenin spáchá trestný čin, jehož obětí se stane náctiletý Tomáš. Probační úřednice Anežka se učí, jak pracovat s pachateli a oběťmi, její ideály se tvrdě střetávají s realitou a život jí ztěžují epileptické záchvaty. Do děje vstupuje vážně nemocná učitelka Kateřina a vrah Marcel. Psychologická mozaika nastoluje výzvy, které v hrdinech probouzejí to nejlepší i to nejhorší. Nakladatelská anotace. Kráceno.