Tábor Vojna : ve světle vzpomínek bývalých vězňů - Bártík, František, 1976- (Moderní dějiny (Vyšehrad), 2008)
Jednotlivá období dějin tábora Vojna - od éry zajateckého tábora pro německé válečné zajatce přes tábor nucených prací po nápravně pracovní tábor. Kauza BUNKR (podzemní prostor sloužící coby přísná korekce). Vzpomínky pamětníků jako nejdůležitější a nejpůsobovější část celé práce.