Růžové vrány : muzikantky v 21. století - Jonssonová, Pavla, 1961- (Volvox Globator, 2020)
Kniha jednadvaceti rozhovorů s hudebnicemi české alternativní scény odhaluje jejich tvůrčí metody, názory na postavení žen v umění i životě a zkušenosti s ženskou tvořivostí či spiritualitou. Pavla Jonssonová, hudebnice známá z kapel Dybbuk a Zuby nehty, antropoložka a spisovatelka inspirovaná knihou Pink Noises o ženách v elektronické hudbě, kladla ustálený okruh otázek českým muzikantkám a uspořádala tak dvacet rozhovorů se Z. Fuksovou, M. Načevou, B. Hlavenkovou, Mary C, E. Kohoutovou, M. Míkovou, Vladivojnou La Chia, Stinkou, K. Šarközi, D. Andrtovou, Muchou, M. Kovářovou, I. Bittovou, E. Turnovou, K. Skalickou, Radůzou, L. Dusilovou, P. Milcovou, skupinou Gaia Mesiah a J. Tóthovou. Poslední rozhovor vedl přímo s autorkou Petr Ferenc.