Smyčka se stahuje : Vánoce 1944 - květen 1945: strhující válečné finále - Cílek, Roman, 1937- (Český čas, 2020)
Autor se zaměřuje na strhující, třaskavý a četnými dramatickými protiklady provázený rozpad nacistické moci v posledních měsících války. Nakladatelská anotace. Kráceno.