No future : vezeme děti na parním stroji do virtuální reality? - Kartous, Bohumil, 1977- (65. pole, 2019)
Současné vzdělávací systémy připravují děti na svět, který nenávratně zmizel. Kniha No Future se snaží ukázat, jak je možné vzdělávací procesy přizpůsobit současnosti i budoucnosti. Úspěšní v současném světě nacházejí svá místa, neúspěšní se pohybují ve stínu periferie. Snahou výchovy a vzdělávání by v tomto světě mělo být nacházet co nejvíce míst pro každého. K jejich hledání pak potřebujeme dovednosti, které si musíme osvojit. Místo toho si ale osvojujete dovednosti, které nás vedou úplně jiným směrem. V takové situaci se nyní ocitáme a děláme jen málo, abychom to změnili. Kniha No Future se snaží ukázat cesty, které dovedou společnost místo do minulosti do budoucnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.