Boj slepého krále : český panovník své spojence neopouští - Jindra, Jaromír, 1949- (Euromedia Group, 2019)
Čtvrtý díl historické ságy o rodu Lucemburků na českém trůně. Příběh desátého českého krále a otce Karla IV. Jana Lucemburského se chýlí ke konci. Svého syna dosadil na trůn, jeho životní úkol je tedy splněn. Jeho čest mu však nedovolí vyhnout se boji Francouzů proti Angličanům. Byť je prakticky slepý, spěchá na bitevní pole u Crécy.