Jakub Krčín z Jelčan : architekt jihočeských rybníků - Čechura, Jaroslav, 1952- (Velké postavy českých dějin, 2020)
Kapitoly popisují nejen životní osudy a dobu slavného hospodáře a správce Jakuba Krčína z Jelčan, ale i jeho vztahy k posledním Rožmberkům.