Sólo Jiřího Letova : život a činnost důstojníka generálního štábu a experta na lágry podle archivních dokumentů a jeho deníků - Pape, Markus, 1962- (Triáda, 2019)
Životní osudy důstojníka česlovenské armády Jiřího Letova. Kapitoly zachycují Letovovo dětství, mládí, účast v první světové válce, vojenskou službu a kariéru v meziválečném období. Důležitá pozornost je věnována jeho činnosti v období nacistické okupace, kdy byl pověřen správou internačních táborů na území Proktektorátu. Ačkoli po skončení války byl zatčen pro podezření z kolaborace, po několika měsících byl propuštěn. Závěr mapuje jeho život až do roku 1963, kdy zemřel.