Pouť mrtvého. - Kornev, Pavel Nikolajevič, 1978- (Fantom Print, 2020)
Úvodní díl fantasy řady ruského autora z žánru LitRPG, tedy fantasy ze světa počítačových her. V jedné takové bude vypravěč uvězněn ve virtuálním mrtvém těle. Vypravěč si chce jen trochu zahrát ve virtuálním počítačovém světě, jeho herní avatar je ale zabit a hráč zjistí, že v tomto stavu nemůže hru ukončit. Nezbývá, než přijmout dočasně virtuální svět za svůj a snažit se v jeho možnostech vylepšit svou mrtvou postavu tak, aby se vůbec někdy dostal zpět. K tomu je třeba nalézt legendární Svitek vzkříšení...