Mech : z lesa do zahrady : průvodce skrytým světem mechu - Nordström, Ulrica, 1973- (Kazda, 2020)
Kniha se věnuje otázce světu mechu a jeho druhům v kontextu ekologickém, kulturně-historickém či ve spojitosti s pěstováním a zahradami. Kniha obsahuje kapitoly o anatomii a ekologii mechu, jeho výskytu v přírodě, světovým mechovým lokalitám, jednotlivým druhům mechu (nákres, popis, povrch, barva, typické prostředí výskytu rostlin, vlastnosti, rozšíření či jeho použití). Samostatná část je věnována pěstování mechu a projektům v interiéru či vnějším prostředí i mechovým zahradám včetně zkušeností samotných zahradníků z celého světa.