Senátor : o zločinu v nejvyšších kruzích - Láska, Václav, 1974- (Jota, 2020)
Druhá beletristická kniha s Tomášem Krásou od českého autora, který čerpá ze svých zkušeností bývalého vyšetřovatele, advokáta a nakonec i politika. Tomáš Krása je bývalý policista, který se v prvním dílu s názvem Advokát dostal do křížku s mafiány v řadách advokátů i policistů. Teď se věnuje malé advokacii v Kladně. Přichází však nabídka, kterou se po chvíli váhání rozhodne přijmout. A vstupuje do světa politiky. Stává se senátorem. Velmi rychle se ale i tady dostává ke slovu jeho policejní duše. Je konfrontován se starou sebevraždou bývalého ministra. Ta by ale sebevraždou tak úplně být nemusela. Tomáš začne pátrat po tom, jak to před lety bylo. Jenže vysoko postavené politické kruhy mají enormní zájem na tom, aby se tenhle starý případ neotevíral. Tomáš odmítne dobře míněnou radu, aby do toho už „neryl“. Pustí se do objasňování dávného zločinu naplno. A tím se i dostává do války s protivníky, proti kterým dosud ještě nestál. Nakladatelská anotace. Kráceno.