Tamarín a pomeranč - Drijverová, Martina, 1951- (CPress, 2020)
Bohatě ilustrované pohádkové vyprávění o drápkaté opičce - Tamarínovi, který žije v zoologické zahradě a zažívá tu spoustu zajímavého a nového. S Tamarínem a jeho rodinou prožijeme v zoo jeden celý rok. Každý měsíc je jako jeden dílek voňavého pomeranče, každý přináší nové dobrodružství, nové setkání a nové poznání. Seznámíme se s moudrým Gibonem, obávanou Harpyjí, psy hyenovými a mnoha dalšími obyvateli zoo. V každé pohádce se kromě nového zvířátka skrývá i příběh o něčem velmi důležitém: např. o pochopení, náklonnosti, vděčnosti, ale i zlobě a strachu.