Martin Škrtel: Odhodlaný bojovník - Kozohorský, Richard (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2020)
Martin Škrtel je právom považovaný za jedného z najlepších slovenských futbalistov posledných dekád. Kde sa vzal tento prirodzený talent a kto ho viedol od jeho začiatkov až po úspešné roky v FC Liverpool? Aké mal zázemie a ako ho na ceste za úspechom formovala jeho rodina, priatelia, tréneri a spoluhráči? Skúsený športový novinár Richard Kozohorský sa vybral po stopách Martina Škrtela z jeho rodného Ráztočna cez futbalové začiatky v Prievidzi a Trenčíne, až do ruského Petrohradu a anglického Liverpoolu, kde sa z neho stala hviezda svetového formátu. Prostredníctvom spomienok jeho otca, Dušana Škrteľa, ďalších členov rodiny, priateľov a známych z detstva, spoluhráčov a trénerov, vytvára mozaiku života tohto na prvý pohľad tvrdého obrancu a vykresľuje čitateľom obraz muža pevných zásad, pracovitého športovca, dobrého syna a starostlivého manžela i otca rodiny.