Kroniky spoutaných - Hokeš, Miroslav (E-knihy jedou, 2020)
Tajemná rasa Poutačů pořádala před dávnými časy v galaxii šílené genetické hrátky. Zůstaly po nich civilizace obdařené všemožnými fyziologickými či psychologickými zvláštnostmi. Trojice Pozemšťanů nechává za zády rodný svět a vyráží za poznáváním těch ostatních, mnohem podivnějších. Nakonec je ovšem čekají i odhalení, v jaká by se ani neodvážili doufat.