Alchymistova šifra (SK) - Sands, Kevin (Albatros Media Slovakia s.r.o., 2020)
Nikomu to nehovor! Kým Christopher Rowe nedostal toto tajomné varovanie, žil pokojný a šťastný život lekárnického učňa u majstra Benedikta Blackthorna – až na jeden či dva výbuchy. Učil sa miešať lieky, liečiť rôzne choroby, ale aj riešiť zložité šifry a hádanky, ktoré mu vymýšľal jeho učiteľ. Londýnskych lekárnikov však začne prenasledovať záhadný kult. Umierajú ľudia a nebezpečenstvo sa čím ďalej, tým viac približuje k ich obchodu. Christopher bude musieť využiť všetko, čo sa doposiaľ naučil, aby túto hroznú záhadu rozlúštil a zastavil vyčíňanie zla. Odhalí kľúč k desivému tajomstvu, ktoré by mohlo obrátiť svet hore nohami?