Spirituál kvintet - Spirituál kvintet (CPress, 2020)
Jubilejní výpravná publikace k 60. výročí existence významné české folkové kapely je obsáhlou vzpomínkou kapelníka Jiřího Tichoty na bohatou činnost Spirituál kvintetu. Obsahuje audio CD. V roce 1956 navštívila tehdejší Československo výprava afroamerického souboru Everyman Opera a v rámci bohoslužeb si zazpívali i v několika pražských kostelích, kde se s nimi setkal i mladý J. Tichota. O několik let později vznikl čtyřčlenný soubor Spirituál kvartet s ambicí provozovat repertoár černošských spirituálů. Původní sestavu záhy obohatil ženský hlas a brzy se soubor etabloval jako předskokan slavného písničkáře P. Seegera. Bohatou hudební činnost dokládá spolupráce s ruskou písničkářkou Z. Bičevskou nebo Pražskými madrigalisty. Po mnohdy složitých peripetiích za reálného socialismu přišlo po sametové revoluci uvolnění, které znamenalo bohatší koncertní činnost v zahraničí. Novejší historii skupiny vypráví i členové posledních sestav, nechybí komentáře fanoušků, chronologie vybraných koncertních vystoupení a soupis včech členů a vydaných alb včetně obrázků všech bookletů.