Kuba & Osvald. - Dax, Eva, 1976- (Fragment, 2020)
Kuba je skřítčí kluk, má rozježené blonďaté vlasy a měří dvanáct celých dva centimetry. Chce se stát domácím skřítkem a k tomu musí obstát u zkoušky, se kterou mu ale dělá potíže křeček Osvald. Mladý domácí skřítek Jakub by moc rád obstál u zkoušky, ale aby se mu to povedlo, musí dát do pořádku starý prázdninový domek. A to není vůbec jednoduché. Bydlí v něm totiž svéhlavý křeček Osvald, který po Kubovi hází borůvkami, schovává si jeho věci v naducaných tvářích a nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby skřítka přinutil k odchodu. Jestlipak ti dva nakonec najdou společnou řeč? Nakladatelská anotace.