Čeští jidášové : největší zrádci v našich dějinách - Jurman, Oldřich, 1940-2021 (Fortuna Libri, 2019)
Osudy zrádců českých novověkých a moderních dějin. Práce mapuje pohnutý život vojevůdce Albrechta z Valdštejna, spisovatele Karla Sabiny, svědka v procesu s Omladinou Rudolfa Mrvy, plukovník Alfreda Redla, Emanuela Moravce, parašutisty Karla Čurdy, letce a kondidenta Augustina Přeučila, šéfa rozvědky Zdeňka Tomana nebo někdejšího agenta Státní bezpečnosti Ladislava Bitmana. V některých případech se můžeme seznámit s tragickým koncem těchto neblaze proslulých osobností.