Krve po kolena : Solferino 1859 - zlom ve válkách o sjednocení Itálie - Taraba, Luboš, 1958- (Polozapomenuté války, 2020)
Kniha je věnována válce francouzsko-piemontské koalice proti Rakousku, která vyvrcholila bitvou u Solferina, bitvou za sjednocení Itálie.