Muž odnaproti, který mě převezl - Boško, Marek, 1976- (CPress, 2020)
Humorný román slovenského autora, jehož protagonistu přivede nečekané dědictví k setkání s velmi svérázným vesnickým Baronem Prášilem. Nečekané dědictví v podobě starého domu a rozpadlé požární zbrojnice přivádí Marka do bohem zapomenuté vesničky. Tam se v sérii neuvěřitelných událostí zaplétá do místních intrik a vyprávění obecního podivína, jehož příběh je tak bizarní, že nemůže být pravdivý. Nebo je opravdu možné, aby se setkal s libyjským diktátorem, seděl ve známé věznici Sing Sing v New Yorku a soutěžil na olympijských hrách, aniž by podle sousedů vytáhl paty z vesnice? Nakladatelská anotace.