Česká folková píseň : v kontextu 60.-80. let 20. století - Prokeš, Josef, 1947- (Masarykova univerzita, 2011)
Sedm českých písničkářů a jejich klíčové texty reprezentují v knize základní zdroj pro autorovu propracovanou analýzu tvorby českých folkářů od 60. let 20. století do roku 1989. V širším kontextu vypovídá text též o postavení písničkáře a publiku.