Lidová oděvní kultura : příspěvky k ikonografii, typologii a metodologii - Jeřábková, Alena, 1934- (Etnologické studie, 2014)
Soubor studií věnovaných lidovému oděvu obecně i speciálním otázkám výzkumu lidové oděvní kultury (lidový oděv na Moravě a na Valašsku).