Biografický slovník evropské etnologie - Jeřábek, Richard, 1931-2006 (Etnologické materiály ;, 2013)
Biografický slovník evropské etnologie obsahuje více než 260 hesel se základními životopisnými údaji a charakteristikou významných badatelů 19.-21. století, kteří se podíleli na formování oboru evropské etnologie.