The Collected Works & Commissioned Biography of Edward Perry Warren - Kaylor, Michael (Masarykova univerzita, 2014)
Dva svazky přinášejí vědecké vydání děl Edwarda Perryho Warrena (z nichž žádné, s výjimkou jediného, dosud nebylo nově publikováno), doplněné o úvodní životopisné údaje, rozsáhlý poznámkový aparát, překlady, ilustrace a přílohy. Poprvé zde může čtenář slyšet Warrenův hlas v jeho plné šíři – v jeho korespondenci a dalších textech, které tvoří jeho biografii nazvanou Edward Perry Warren: The Biography of a Connoisseur, v jeho konverzaci, zachycené v díle An Imaginary Conversation Osberta Burdetta, v jeho románu A Tale of Pausanian Love (který je zde vydán vůbec poprvé), v jeho sbírce The Wild Rose: A Volume of Poems, v jeho pohádce The Prince Who Did Not Exist, v jeho odborném článku The Scandal of the Museo di Villa Giulia, v jeho pamfletu Classical & American Education, v jeho převyprávění tří řeckých legend Alcmaeon, Hypermestra, Caeneus a konečně v jeho vrcholném díle, apologii A Defence of Uranian Love.