Metody dějin umění : metodologie dějin umění 2 - Kroupa, Jiří, 1951- (Masarykova univerzita, 2010)
Přehled historiografie a metodologie dějin umění se zaměřením na moderní uměleckohistorické přístupy 2. poloviny 20. století. Zabývá se základními pojmy a koncepty disciplíny a jejich proměnami ve zmíněném období.