Matky kuráže : lesbické rodiny v pozdně moderní společnosti - Nedbálková, Kateřina, 1974- (Studie (Sociologické nakladatelství), 2011)
Studie snažící se ukázat, že téma homosexuálních rodin není okrajovým fenoménem. Jádrem textu je etnografický výzkum opírající se o rozhovory vedené v sedmnácti (převážně lesbických) rodinách.