Hudebně-literární slovník : hudební díla inspirovaná slovesným uměním. - Spousta, Vladimír, 1930- (Masarykova univerzita, 2013)
3. díl interdisciplinárně zaměřeného slovníku s úvodními kapitolami o vývojových proměnách hudby ve 20. století včetně žánrů populární hudby přináší informace o skladbách inspirovaných českou a světovou literaturou i lid. slovesností. Kniha a CD-ROM.