Moderní analýza biologických dat. - Pekár, Stano, 1970- (Masarykova univerzita, 2012)
Text knihy je praktickou příručkou analýzy dat v prostředí jednoho z nejrozsáhlejších statistických nástrojů na světě, volně dostupného softwaru R. Je sestaven z 19 vzorově vyřešených a okomentovaných příkladů, které byly vybrány tak, aby ukázaly správnou konstrukci modelu a upozornily na problémy a chyby, které se mohou v průběhu analýzy dat vyskytnout. Text je psán jednoduchým jazykem srozumitelným pro čtenáře bez speciálního matematického vzdělání. Kniha je především určena studentům i vědeckým pracovníkům biologických, zemědělských, veterinárních, lékařských a farmaceutických oborů, kteří potřebují korektně analyzovat výsledky svých pozorování či experimentů s komplikovanější strukturou danou závislostmi mezi opakovanými měřeními stejných subjektů. Nakladatelská anotace. Kráceno.