Cesty božstev : otázky interpretace náboženství a nacionalismu v moderním Japonsku - Havlíček, Jakub, 1978- (Masarykova univerzita, 2011)
Autor v první části vymezuje obecně teoreticko-metodologický rámec religionistiky, ve druhé interpretuje náboženské jevy v Japonsku a ve třetí se zabývá kontroverzním uctíváním předků v tokijské svatyni Jasukuni.