Hudebně-literární slovník : hudební díla inspirovaná slovesným uměním. - Spousta, Vladimír, 1930- (Masarykova univerzita, 2011)
2. díl interdisciplinárně zaměřeného slovníku s úvodními kapitolami věnovanými estetice, vztahu a typologii hudby a slova přináší informace o dílech českých skladatelů inspirovaných naší i světovou literaturou i lidovou slovesností.