Hudebně-literární slovník : hudební díla inspirovaná slovesným uměním. - Spousta, Vladimír, 1930- (Masarykova univerzita, 2011)
1. díl interdisciplinárně zaměřeného slovníku s hudebněvědným a literárněvědným úvodem o vztahu hudby a slova soustřeďuje informace o dílech světových skladatelů v souvislosti se světovou literaturou i s lidovou slovesností. Kniha a CD-ROM.