Nenechali se vyloučit : sociální vzestupy Romů v české společnosti : (kvalitativní studie) - Fónadová, Laura, 1971- (Masarykova univerzita, 2014)
Studie mapují různé druhy společenského vzestupu Romů v naší společnosti. Pozornost je rovněž věnována příčinám nízkých sociálních šancí českých Romů.