Boris N. Čičerin o ruských dějinách : (státní škola jako historiografický a společenský fenomén) - Šaur, Josef, 1981- (Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity = Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae,, 2015)
Práce sleduje život, politické názory i společenské aktivity ruského filozofa a právníka Borise Nikolajeviče Čičerina. Autor rovněž rozebírá jeho pojetí ruských dějin v kontextu s ruskou historiografií 19. století.