Rozumově nadaní studenti s poruchou učení : cesty od školních výkonových paradoxů k úspěchu - Portešová, Šárka, 1968-; Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny (Masarykova univerzita, 2014)
Publikace se věnuje problematice rozumového nadání a poruchy učení u středoškolských a vysokoškolských studentů. Kniha se také zaměřuje na kompenzační strategie, motivaci, porozumění a emoční podpory těchto studentů ze strany rodičů a učitelů.