Demokratizace a lidská práva : středoevropské pohledy - Holzer, Jan, 1969- (Studie (Sociologické nakladatelství), 2013)
Publikace osmi českých politologů, právníků a politických filozofů analyzuje proměnu demokratizačního a lidskoprávního diskurzu a jeho vliv na současné sociopolitické procesy, zejména v postkomunistických zemích střední a částečně východní Evropy