Mandala and history : Bidia Dandarovich Dandaron and Buryat Buddhism - Bělka, Luboš, 1958- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2016)
Život, dílo a odkaz burjatského buddhisty a buddhologa Bidiji B. Dandarona. Pozornost je rovněž věnována historii burjatské sanghy na území Sovětského svazu.