Divadelní režisér Karel Novák (1916-1968) - Mikulová, Iva, 1984- (Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity = Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae,, 2017)
Odborně zpracovaná monografie o díle českého divadelního režiséra Karla Nováka provází čtenáře po českých divadelních scénách, na kterých Novák tvořil své inscenace a popisuje jeho tvůrčí styl režisérské práce.