Vznik a vývoj satiry v římské literatuře - Poláková, Mariana, 1984- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2017)
Průřez vznikem a vývojem satiry v římském písemnictví, zasazuje ji do kontextu, uvádí její zvláštnosti a specifické problémy.