Eduard Winter 1896-1982 : zpráva o originalitě a přizpůsobení se sudetoněmeckého historika - Němec, Jiří, 1975- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2017)
Životopis sudetoněmeckého historika a katolického intelektuála Eduarda Wintera.