Povelkomoravská a mladohradištní keramika v prostoru dolního Podyjí - Balcárková, Adéla (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2017)
Publikace zkoumá vývoj keramické produkce na jižní Moravě (se zaměřením na dolní Podyjí) v době od zániku Velkomoravské říše až do počátku vrcholného středověku.