Střední paleolit v moravských jeskyních = Middle palaeolithic in Moravian caves - Neruda, Petr, 1970- (Dissertationes archaeologicae Brunenses/Pragensesque, 2011)
Dizertační práce. Podrobný archeologický rozbor nálezů z jednotlivých lokalit (jeskyně Kůlna, Švédův stůl, Šipka, Čertova díra) z období středního paleolitu.