Protidžihádistický vigilantismus v kyberprostoru - Drmola, Jakub, 1986- (EDIS : ediční řada disertačních prací Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity ;, 2018)
Odborná monografie se věnuje dvěma současným společenským problémům - modernímu terorismu a zneužívání kyberprostoru. Mladý absolvent doktorandského studia na Masarykově univerzitě v Brně se z pohledu politologie a bezpečnostních studií zabývá palčivými tématy dneška. Kniha stojí na průniku dvou dominantních bezpečnostních trendů naší doby. Tím prvním je rostoucí význam kyberprostoru, jenž je v současnosti otevřen vlastně komukoliv, dalším z fenoménů je pak terorismus. Ten sám o sobě není nijak nový nebo převratný, avšak našemu geopolitickému prostoru se ještě v době nedávné do značné míry vyhýbal.