Guido List - Poeta Vates der Österreichischen Alldeutschen : ein Beitrag über die literarische Produktion des Völkisch gesinnten Schriftstellers, Dichters und Denkers Guido List - Pytlík, Petr, 1983- (Masaryk University Press, 2019)
Příspěvek o literární tvorbě všeněmeckého spisovatele, básníka a myslitele Guida Lista. Práce analyzuje rané dílo spisovatele a zakladatele ariosofie Guida Lista (1848-1919). Guido List je v ní představen jako zvláštní typ autora, poeta vates. Práce jeho dílo analyzuje jako silně ideologicky zatížené. V analytické části se zaměřuje na román Carnuntum (1888), který je brán jako příkladný text pro bližší popis Listova způsobu psaní a argumentačních strategií. Nakladatelská anotace. Kráceno.