Digitální informační kurátorství jako univerzální edukační přístup : pragmatistická edukační teorie a její prakticko-výzkumná implementace - Černý, Michal, 1987- (Masarykova univerzita, 2019)
Kniha se věnuje tématu digitálního informačního kurátorství, které studuje v kontextu konektivistické a konstruktivistické výuky. Toto téma ukazuje jako zásadní pedagogický přistup, který umožňuje vzdělávání s vyšší mírou participace studentů, jejich autonomii, ale také lepší diferenci vzdělávacího obsahu. Téma digitálního informačního kurátorství kniha zařazuje také do kontextu informační vědy, andragogiky, digitálních knihoven a dalších souvisejících témat. Nakladatelská anotace. Kráceno.