Josef Dobrovský : hungarista a ugrofinista - Pražák, Richard, 1931-2010 (MUNI arts 100, 2019)
Literárněvědná studie Josefu Dobrovském. Autor se nezabývá pouze úzce jazykovými otázkami hungaristických a ugrofinistických studií zakladatele vědecké slavistiky a bohemistiky Josefa Dobrovského, nýbrž jeho celkovým vztahem k ugrofinským národům, zvláště k jejich jazyku a historii a kultuře. Nakladatelská anotace. Kráceno.