Ústav slavistiky : východiska a perspektivy - Pospíšil, Ivo, 1952 květen 14.-; Paučová, Lenka, 1986- (MUNI arts 100, 2019)
Brožura vydaná k desetiletému jubileu Ústavu slavistiky FF MU sumarizuje dosavadní vývoj pracoviště.