DNA jako občanský průkaz : lekce z genetiky - Lízal, Pavel, 1973- (Munice, 2019)
Kniha představuje nevšední formou obor forenzní genetiky. Kniha popisuje DNA jako jednu z možností identifikace jednotlivce pro potřeby vyšetřování kriminálních případů, sporů o určení otcovství, obětí hromadných neštěstí, hledání našich dávných předků či příbuzných. Seznamuje s předpovědnímy systémy, které umožňují na základě analýzy DNA popsat vzhled (barvu očí, vlasů, kůže) a vymodelovat statisticky nejpravděpodobnější podobu tváře nositele DNA. Odpovídá také na otázku kde a kdy se objevili moderní lidé Homo sapiens.