Zemský ráj jen na pohled : krutá pravda o Češích očima našich polských sousedů - Zabłocki, Michał, 1978- (CPress, 2020)
Autor coby Polák dává čtenářům možnost nahlédnout do jeho reflexe českého národa, české politiky, nálady ve společnosti či klíčových okamžiků českých novodobých dějin.