Yveta to ví - Březinová, Ivona, 1964- (Druhé čtení (Albatros), 2020)
Čtyři popletené české pověsti vypráví sestřenice Iveta Vašíkovi a Šárce. Správné odpovědi jsou uvedeny na konci knihy. Nejen teta Běta plete pohádky. Šárka a Vašík zjistili, že vyprávění motá i tatínek. Teď však přijede sestřenice Yveta. Oba už se na její povídání před spaním těší. A tentokrát to nebudou žádné zašmodrchané pohádky, ale národní pověsti. Nakladatelská anotace. Kráceno.